El Bull de La Prenda

“…diu la tradició que un dia, mentre Déu repartia els plats per les contrades catalanes, els representants torrencs ja s’estaven barallant entre ells i van arribar tard, just darrere Godall, que es va quedar el “coc salat”. La taula estava gairebé buida i Nostre Senyor va dir als torrencs: si no estiguéssiu discutint tot el dia, estaríeu al cas d’allò que és important. Aquell estómac de tonyina s’ha assecat d’avorriment, agafeu-lo i feu-ne el que podeu, un altre cop estareu més vius! Rumbo!”

Bromes a banda, el bull és un plat mariner d’allò més especial, amb fervents seguidors i detractors. La presentació tradicional és a l’all i pebre i el podem fer més suau o més fort en funció del temps que dediquem a netejar les penques.

La preparació d’aquest plat és llarga i delatora: quan a Baix a Mar alguna casa fa bull ho sap tot el barri. Fa una olor molt característica…i un “pèl” desagradable.

El plat de bull ha de tenir tall, i aquest ha de ser doble i “al dente”, que el notis al mossegar. Els escèptics també tenen el seu lloc al plat: les patates estofades, que no tenen el gust fort del tall però són molt saboroses i son una bona manera d’iniciar-se!

El Joe del bar La Prenda de Baix a Mar en fa tots els caps de setmana de febrer i març fins esgotar existències, que enguany són moltes perquè diu que ha sortit molt bo. El fa suau, apte pels estómacs més delicats. Val la pena menjar-ne, no us deixarà indiferents!

Tasteu-lo!

bull a l'all i pebre.

 

Articles relacionats:

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixgaiadiari/noticia/4897/comenca/temporada/bull

https://josepbargallo.wordpress.com/2015/02/28/all-i-pebre-de-bull-de-tonyina-cuina-dels-pescadors-de-torredembarra/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s