Doña Margarita, Zaragoza.

Doña Margarita.

Primera excursió dels gastrotàrraco pels afores de la Provincia Tarraconensis i ens apropem a Caesaraugusta per veure què s’hi fa allà.

Anar a Saragossa és anar de tapeo per “El Tubo” o per la zona de la plaça Santa Marta i gaudir d’una de les zones més entretingudes de les ciutats de la península. Ben triat s’hi menja molt bé, uns pintxos molt ben fets i innovadors, que no tenen res a envejar els que podem trobar al País Basc.

Però avui anem a Saragossa a menjar a taula, amb estovalla i tovalló de roba. El local “investigat” es diu “Doña Margarita” i està al costat de la plaça de San Francisco, a tocar de la Romareda.

És un local petit, allargat, molt acollidor i en lleugera penombra que ajuda a mantenir tots els sentits alerta per no perdre el fil. La carta és un menú de 13,50 euros amb plats que es canvien setmanalment i una llista de suggerències amb suplement.

Com que som sis, pràcticament abastarem tota la carta en una visita, però, per si ens deixem res, hi tornem l’endemà.

Quan la taula supera els sis comensals, els entrants són a compartir per evitar que tothom en triï un de diferent i col·lapsem la cuina abans del plat principal. En aquesta ocasió, sota recomanació del xef, ens porten una amanida de cremós de formatge de cabra amb raïm i vinagreta de most, amanida de pollastre fregit amb sèsam i guacamole, dos risottos, un de verduretes i gambes amb extracte de corall i un altre d’ànec i poma amb parmesà. Tomàquet al caliu farcit de xipirons amb salseta de nyora i caneló de bolets i cargols rematen els entrants.

Deveu estar espantats de tot el que ens han portat després de dir-vos que eren a compartir. No patiu, us he enunciat els entrants dels dos dies!.

Anem pels segons, aquí la oferta és àmplia, demano corball en salsa de porro i garnatxa blanca, fantàstic, dels que suques mitja barra de pa. A taula, a més, hi ha kokotxes de bacallà estupendes, confit d’ànec  amb patata i codony, filet de “cebón” al forn amb foie, lluç de palangre amb samfaina i ou poché. Tots els plats molt treballats i bons. Es nota el producte de bona qualitat i tractat com es mereix.

Com que estàvem d’aniversaris, vam menjar un pastís de nata i maduixes suau i fi que es desfeia a la boca, excel·lent. La resta de postres deixem que les descobriu vosaltres.

Anem resumint, menjar per 13,50 euros i fer-ho bé amb una cuina de mercat i elaborada no es gaire habitual ni a Tarragona ni a Barcelona i tampoc a Saragossa. Aquest local porta obert des de la tardor passada i està funcionant molt bé, introduint un nou tipus de cuina, diferent i més innovador a la capital aragonesa. Si esteu per Saragossa no ho dubteu! Podeu passar a dinar o a sopar. La carta de vins fa un esment especial als vins de la terra, com no podia ser d’una altra manera, vins del Campo de Borja, Somontano, Cariñena.. i també els “tradicionals” Rioja i Duero, a uns preus supercompetitius. El vi més car surt per 14e de suplement.

Bon profit, manyos!

 

RSG_2958
Rissotto de verduretes i gambes.
RSG_2948
Amanida de cremós de formatge de cabra i raïm.
RSG_3270
Amanida de pollastre rostit i sèsam i guacamole.
RSG_3272
Risotto d’ànec confitat i poma.
RSG_2997
Kokotxas de bacallà.
RSG_2964
Tomàquet al caliu amb xipirons i salsa de nyora.
RSG_3280
Caneló de bolets i cargols.
RSG_2993
Confit d’ànec.
RSG_2985
Corvina en salsa de porro i garnatxa blanca.
RSG_2972
Filet de “cebón” al foie.
RSG_2977
Lluç de palangre amb samfaina i ou poché.
RSG_3293
Pastís de maduixes de la casa.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s