Da Enzo al 29, Trastevere, Roma.

El Trastevere és el barri per excel·lència per anar a dinar i gaudir de la atmosfera bohèmia de Roma. De restaurants n’hi ha per tot arreu, però si fugim dels carrers més comercials podem trobar autèntiques joies culinàries com aquesta que us presento avui, la Trattoria Da Enzo al 29, amagada en una cruïlla de carrers a la banda sud del barri. Lloc petit que només reserva un torn, el de les 19:30, a partir d’aquí hem de presentar-nos i ens apuntaran en una llista que de seguida es fa molt llarga; nosaltres vam arribar a quarts de vuit i vam seure una hora més tard. El carrer s’omple de gent i els que passen s’hi queden. És un lloc especial, molt. Quan portem mitja horeta esperant, ens porten un platet amb una tapeta de pasta amb una forquilla perquè ens distreguem mentre esperem. Tot un detallàs. De seguida els entaulats esperen els seus plats i tots els del carrer ja estem menjant dempeus.

La sala és petita i a qualsevol lloc hi fiquen una taula. En principi cap problema fins que algú ha d’aixecar-se per anar al bany o marxar; llavors es crea un petit joc de la cadira amunt i avall, esquerra i dreta fins que tot torna a “puesto”. Demanarem pasta i un petit entrant composat per stracciatta di Andrea, versió de la burratta, feta amb formatge de vaca filat de la regió  de Molise i una fiore di carciofo a la giudia. El rei del lloc és la pasta i val la pena demanar-ne encara que sigui per sopar (els italians en mengen a tota hora i tan malament no sembla que els senti). Demanem tonnarelli al cacio e pepe, pecorino i pebre, estrella de la casa juntament amb els rigatoni alla carbonara, espectacular, repeteixo ESPECTACULAR, sembla un plat del tot senzillot però com costa clavar-ho! M’ho menjo tot; el plat es queda perquè és massa dur. Les postres són també molt especials: demanem l’última mousse al mascarpone (a les 21:00h només en queda una!) i un tiramisú que està per llepar-se els dits! Un xarrupet de limoncello per assentar l’estòmac i a caminar per pair un dels millors llocs que he trobat a Roma.

RSG_6758
Stracciatta di Andrea
RSG_6744
Terrassa
RSG_6755
Carcioffo
RSG_6762
Tonnarelli al cacio e peppe.
Tiramisú i mascarpone amb fruits vermells del Da Enzo.
Tiramisú i mascarpone amb fruits vermells del Da Enzo.
Rigatoni alla carbonara de Da Enzo.
Rigatoni alla carbonara de Da Enzo.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s