Torrebacus, un petit tresor amagat a Torredembarra

Quan et conviden a un restaurant sempre penses que hi ha una vessant positiva i negativa. Per una banda et sorprendran, et deixaràs portar i, pels amants del menjar, és un joc agradable de tant en tant. Per l’altra, tu no decideixes què menges i la tria de l’establiment no té perquè ser la mateixa que la que faries tu.

Dit això, molts ja sabeu que l’altre dia la gent del Torrebacus de Torredembarra ens va convidar per descobrir què han preparat per a la nova temporada. Com el seu nom indica, cura especial per a la beguda i, just en arribar, el celler Mont-Ferrant ens esperava per sorprendre’ns amb vins i caves de l’Empordà exquisits. Vam poder aprendre a partir de la continuïtat dels seus productes i descobrir una evolució entre vins i caves que va ser el millor aperitiu sense menjar que es podia tenir.

Després d’una mitja hora parlant de vins i caves, coneixent la Carlota (un negre de l’Empordà molt especial) i caves gran reserva amb què te n’aniries a qualsevol lloc, va arribar el moment de seure. I ens vam deixar portar. Primer, un aperitiu de la casa i les seves patates XXL, un divertimento per atacar un inici de traca. Els castells de focs comencen suaus i acaben amb el rebombori. Al Torrebacus no. D’inici, un tataki de tonyina amb soja i wasabi espectacular i un steak tartar de vedella tan fi que era impossible que no agradés a ningú.

I vam seguir. Una amanida divertida, amb tocs freds i calents on el millor era la combinació i un pernil dolç passat pel forn i una vinagreta de mèl i mostassa que ajudava, que et convidava a remenar i enamorar-te d’una amanida, que no és fàcil. Tot seguit, una crema de bacallà amb sorpresa: un ravioli estil wan-tong de brandada de bacallà. El ravioli bo, la crema exquisita, amb un punt salat com a darrer record al paladar. A continuació uns pebrotets de padró al dente amb calamarcets que estaven espectaculars.

Ens volíem deixar portar i ho vam seguir fent. Encarant el tram final, va arribar un dels seus plats estrella: els porros confitats amb formatge blau i bacon, un plat diferent, on la verdura combina amb el gust i el tacte, on el porro ha estat cuinat a baixa cocció i està tan tendre que fins i tot els haters de la verdura no tenen més remei que degustar-la.

I si vam començar forts, vam acabar de la millor manera. El darrer plat a compartir va ser la falsa hamburgesa de tonyina. I diem falsa no per engany, sinó per estètica. Quan te la porten estàs convençut que és una hamburguesa normal, probablement de pollastre. És obrir-la i veure tonyina crua, esperant per menjar i acompanyada d’un chudney de tomaca amb tocs especiats de curry o comí per exemple. Potser un dels millors plats del restaurant. De ben segur un imprescindible quan hi aneu.

I per acabar, un toc dolç, una bola de gelat artesanal amb un brownie que mereix la més alta consideració si sou de dolços i un xarrup de iogur grec amb cabell d’àngel i tocs de taronja. Una combinació de sabors que resumeix el que és el Torrebacus: atreviment amb tradició, una cuina elaborada a partir de receptes senzills. El millor producte que es cuina pensant que després algú l’ha de degustar. Un plaer, gràcies!

 

RSG_0211
Xarrup de iogurt grec amb cabell d’àngel, brownie i bola de gelat de vainilla.
RSG_0197
Hamburguesa de tonyina sobre pa negre i chutney de tomaca amb tocs de curry.
RSG_0174
Porro confitat amb bacon i formatge gorgonzola.
RSG_0162
Crema de bacallà amb ravioli estil wan-tong de brandada.
RSG_0106
Tataki de tonyina amb soja i wasabi.
RSG_0098
Steak tartar de vedella.
RSG_0182
Padronets amb calamarcets
RSG_0144
Amanida tèbia de pernil dolç amb xampinyons, raïm i vinagreta de mel.
RSG_0093
Petits fours

RSG_0220 RSG_0064 RSG_0059 RSG_0053 RSG_0048 RSG_0037

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s