Menjar bé a Roma.

És possible menjar bé a Roma?

I tant! Resposta ràpida, s’ha acabat el post.

Ni parlar-ne, la resposta és i ha de ser molt més extensa.

Menjar a Roma no és gens complicat. De fet, a gairebé qualsevol lloc es pot menjar molt bé; el repte és menjar de qualitat i, per sobre de tot, a bon preu.

Roma és una ciutat infestada de turistes per totes les bandes que envaeixen bars, terrasses, trattories … Malgrat tot, els romans tenen els seus llocs “secrets” a la ciutat, encara que, gràcies a les guies de viatge, cada cop ho són menys.

Patejar-se la ciutat eterna (perquè no te l’acabes mai, sempre descobreixes racons) és un esport intens. Hi ha dies que no pots ni seure a fer un mos per complir planning i això els romans ho saben bé i ens ajuden amb diferents locals de pizza al tall i pasta en safata per poder menjar mentre es camina. L’oferta és ben variada i segur que hi ha algun lloc superbo que em deixo, però en tres dies no vam poder fer més.

El millor lloc per fer pizza al tall és un forn de pa que hi ha al nord del Vaticà que ven més pizza que pa. Es diu Bonci (pizzarium) i el podeu trobar a la Via della Meloria, 43. Les pizzes són impressionants, producte de qualitat, massa mitjana i un pèl cruixent, per posar-se les botes! També venen les típiques croquetes romanes. Un altre lloc on podeu anar és un petit racó sense nom a la Via di Sant’andrea delle fratte, a prop de la fontana di Trevi, on a més pots menjar amanides al gust.

La pasta també es pot menjar al carrer i es converteix en art quan t’ho menges tot i no et taques gens. Una petita botiga de pasta, Il pastificcio, a la Via della croce que, a l’hora de dinar, treu dos safates de pasta fetes de diferent manera cada dia. Per 4€ et menges un plat de pasta deliciós. A banda pots demanar vi de la casa. L’aigua la posen ells.

Per postres, res millor que un autèntic gelatto italià. De locals n’hi ha a patades i tots molt bons (en comparació als que generalment estem acostumats aquí), però n’hi ha que sobresurten per sobre de la resta, i són aquests: Il gelatto de San Crispino a la Via della panetteria, 42; Giolitti a la Via degli uficci del vicario, 40; la clàssica Grom, que, tot i ser franquícia de la firenzina, són prou bons; Frigidarium a la Via del governo vecchio,…

Ha arribat el moment de fer el cafetó, podem anar al Caffé Sant’Eustacchio a la piazza de Sant’Eustacchio,82 o a la Tazza d’oro a la Via degli Orfani 84, ambdós llocs excel.lents.

 

Hi ha dies que t’has rebentat tant el dia anterior que decideixes dinar assegut a taula. Aneu mentalitzats per seure atapeïts: en qualsevol forat posen una taula i fins i tot hi ha llocs on has de compartir-la. No podeu deixar de passar pel Da Tonino a la Via del governo vecchio, un carrer molt concorregut ple de trattories, on també hi ha Da Baffeto, Cul de sac… Aquesta es troba al cap del carrer i és de les més autèntiques que podeu trobar: la pasta és excel.lent, la salsa amatriciana la broden i per només 8€!

El barri més famós de Roma per menjar és el Trastevere i aquí també podem fer-ho bé i a un preu raonable, només hem d’allunyar-nos una mica del centre. Menció a banda mereix una tradició del nord que s’està implantant bastant aquí i és la d’oferir un apperitivo a mitja tarda: amb la beguda que demanes, tens dret a fartar-te al buffet que t’ofereixen, amb amanides, plats estofats… Si tens gana i no vols esperar a l’hora de sopar, per 10€ ho tens solucionat.

Al Trastevere teniu un lloc obligat i és Da Enzo al 29 a la Via dei vascellari, 29 on menjareu possiblement la millor pasta de la ciutat, a banda de plats tradicionals com la trippa alla romana, la burratta, fiore di zucca… Però ja en parlarem amb més detall en un altre post. Se’n mereix un per ell solet.

També podeu anar a Il Conte di Montecristo al Vicolo dei Bologna, recomanació de la Laia Diaz i que també està molt bé, amb una terrasseta al carrer molt tranquila,lluny del soroll del Vicolo delle cinque o la piazza di Sant’Egidio.

Encara ens han quedat llocs per visitar dels que teniem recomanats, vam trobar petites joïes pel camí i no les podiem deixar escapar, de totes maneres, si trobeu cap lloc més, digueu-m’ho, que hi penso tornar!

 

Més info: http://historiesdunacamera.com/tag/roma/

Pizzarium.
Pizzarium.
Pizza de Pizzarium
Pizza de Pizzarium
Surtido frito de Il Conte di Montecristo.
Surtido fritto de Il Conte di Montecristo.
Gnocci ai 4 formaggi de Il Conte di Montecristo.
Gnocci ai 4 formaggi de Il Conte di Montecristo.
RSG_6395
Terrassa al carrer de Il Conte

 

Rigatoni alla carbonara de Da Enzo.
Rigatoni alla carbonara de Da Enzo.
Tiramisú i mascarpone amb fruits vermells del Da Enzo.
Tiramisú i mascarpone amb fruits vermells del Da Enzo.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s