Road Paella

Que igual sou d´aquells que dubteu quan un amic us pregunta on poden anar a fer una bona paella. Doncs pam, aquí un servidor s´ha estat uns mesos, però per fi he confeccionat una ruta de paelles des de Benicarló a Torredembarra, que no he baixat més avall ni acostumo a pujar més amunt per menjar-me un arrosset. No us escriuré d’arrossos caldosos ni de cassoles, que això ho estem estudiant. Parlaré de paelles i les seves variants. Ja ho veureu.

I que, ei, que valtros potser en sabeu més i i sabeu llocs millors, però jo què sé, que jo paro on em diu la dona i me deixo convèncer ràpid pels amics.

I a un d´aquestos amics li vam preguntar, que coneix la zona i el bon menjar, a on podríem fer un arrosset a Castelló, que total són 4 dies i no sé què d´una llimona, i aquí comencem.

Si, a Benicarló, busqueu un restaurant anomenat Joanet, no el trobareu. Que esteu a Benicarló, joder! El que heu de buscar és el restaurante Chuanet. I no us deixeu intimidar per les fotos amb el Ferran Adrià, el rei o sa mare (literal). El tracte és familiar i super proper (en la sobretaula, amb el patxarans, vam fregar el colegueo amb l´amo i el cambrer) i la paella, a l´estil de la Plana, excel·lent, amb ovació tancada a part per lo seu arròs amb espardenyes. Car però just. I un consell: guardeu gana pels postres.

De Benicarló, que en sortíem quatre, saltem a Sant Carlos de la Ràpita, i ja en som una bona colla. 10 o 12. Amb nens. I dinem al Bon Marisc. I bé. Dominen totes les variants de la paella i claven (massa) les quantitats i jo i un altre, que som de repetir el segon plat d´arròs, vam felicitar-nos d´haver demanat tres o quatre tapes per tapar el forat: bons bunyols de bacallà i una emocionant tapa de carxofes amb fuà, titulars. Uns boníssims arròs negre i arròs a “seixat”. Bé de preu. Tornem al cotxe.

I a l´arribar a Tarragona ja som uns 35 i juga-te-la per demanar paella per més de 30. Però te la pots jugar, eh? El Mirall d´Estiu, a la platja llarga. A aquestos, déu nostro senyor els va beneir per clavar l´arròs a una paella de 67 centimetros.

Mentre la mengem parlem de com ens hem fumat la meitat de la Costa Daurada en aquest post sobre paelles i jo els comento que sí, però que SPOILER, ja en parlaré. I paguem i coi, ens sembla barat.

Ja arribem a Torredembarra que hem voltat prou i ja només som 6; la família i que coi, un altre cop arròs. Paella marinera. I discutim que si a l´Ham o a Las Palmeras. En els dos ens la fan bé. Naltros decidim en funció de si volem terrassa o interior. I ja està. Fin. A dormir.

Aquest és el guió de la meva road paella, amics. Quina és la vostra?

VicJota

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s